De tijd van Licht en Bewustzijn

Een nieuw seizoen kondigt zich aan. De tijd van meer introspectie. Ramen en deuren gaan weer dicht. De kachel gaat weer aan. Een ideale tijd om bij jezelf thuis te komen. En dat gevoel is een wens voor nog behoorlijk wat mensen.

Introspectie is nodig om vooruitgang te kunnen boeken op zowel persoonlijk als professioneel vlak omdat zelfkennis zich vertaalt naar groei in bewustzijn en bewustwording over wat wezenlijk belangrijk is en wat positief werkt om alles uit jou te kunnen halen als mens en professional. Als je jezelf goed kent worden je keuzes bewuster en hebben ze meer impact op de kwaliteit van je leven.

Het is mijn professionele missie om mensen die nog veel in het donker leven naar het licht te brengen. Naar het licht in zichzelf en het licht in de wereld. Dat is een uitdagende taak die zowel vergt dat ik mijn eigen donker heb verwerkt waardoor ik zelf in het licht leef waardoor ik zowel professioneel als persoonlijk die impact kan hebben. En eveneens als rolmodel kan dienen voor hen die daar behoefte aan hebben.

Als het donker al vroeg in een mensenleven aanwezig was, dan is de weg naar het licht vaak een lange en ingrijpende. Maar nooit onmogelijk om die weg te gaan. Bereidheid is nodig om die stappen te kunnen zetten. Het resultaat hangt af van die bereidheid. Het is geen placebo effect waar ik het over heb, want er zijn wel degelijk wezenlijke stappen te zetten naar heling. Maar zonder bereidheid om het werk te doen dat je daar naartoe kan brengen, zal het donker aanwezig blijven.

Alles begint met het laten groeien van het bewustzijn en het bewustwordingsproces in gang zetten. Wat we niet VOELEN kunnen we niet veranderen. Wat we niet ZIEN kunnen we niet onderzoeken en begrijpen. Wat we niet DOEN brengt ons geen vooruitgang en VERNIEUWING. Wat we niet kunnen LOSLATEN blijven we met ons meezeulen. Voordat we bij het LICHT uitkomen moeten we door ons eigen donker gaan. Er is geen andere weg mogelijk naar heling dan deze. Maar de beloning is groot en het effect op de rest van je leven enorm. Ik gun het elk mens. En ik hoop dat elk mens het zichzelf gunt.

De kwaliteit die we nastreven voor ons leven is vaak gekoppeld aan ons verwachtingspatroon en het geloof in onszelf. Hoe jij denkt over jou bepaalt wat jij de wereld inzet. Hoe jij voelt over jou, bepaalt welke mensen je naar je toetrekt en welke dingen er op jouw pad komen. Soms trekken we dat aan omdat we nog wat moeten leren om verder te komen. Wat we aan ons voorbij laten gaan omdat het niet juist of goed voelt voor ons, is gebaseerd op het ontbreken van herkenning. Wat we zelf kunnen vervullen, geeft ons alle ruimte om met rust, geduld en nauwkeurigheid te kijken naar wat en wie er tegenover ons zit. Dan worden keuzes rustig gemaakt over wie we in ons leven willen uitnodigen en wie niet. Dan kunnen we zien wat we elkaar kunnen brengen en wat niet.

De zomerperiode was een mooie tijd om uit te rusten voor mij. Ik kwam weer op veel onbekende mooie plekken, in de natuur en aan het water, op een eiland en ontmoette weer veel onbekende mensen. Mijn tweede boek DE VRIENDSCHAPSFAMILIE heb ik afgelopen week afgeschreven en gaat volgende week richting uitgeverijen. De afsluitende Reünie van dat maatschappelijk initiatief is binnenkort. Het derde boek HARTSTOCHT TUSSEN VROUWEN behandeld eveneens een wezenlijk psychosociaal thema en nodigt uit tot een nieuw perspectief op liefde, hartstocht en de keuzes in relaties. Aan dat boek begin ik vanaf zaterdag 1 september te schrijven.

De sociale beweging die ik in gang wilde zetten bracht een nieuw boek en een jaar lang veel interactie met onbekende mensen. Werkelijke aansluiting was achteraf beperkt en vandaar dat ik de sociale interactie zal opzoeken bij initiatieven van andere organisaties die met vriendschap, psychologie en filosofie te maken hebben. In elk geval een gemeenschappelijkheid van waaruit nieuwe dingen en contacten kunnen ontstaan op een natuurlijke wijze. Een diepergaande klik is niet maakbaar en ontstaat zelden door koetjes en kalfjes, innerlijke tekorten moeten opvullen of een onoverbrugbaar verschil in waarden en bewustzijnsfasen. Het besef daarover maakt nieuwe invalshoeken mogelijk doordat het helder maakt waar het wel door te vinden is. Die stappen zijn al gezet.

Ik wens je een vervullende septembermaand toe met veel licht en een toename in bewustzijn. Indien je hier echt efficiënt aan wilt werken dan voel je welkom bij mijn transformatie-programma Transformatie naar Bevrijding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.